İbrahim Çeçen Vakfı, Çeşme Yarımadası’nın zengin kültürel mirası ve gastronomik değerlerinin yer aldığı “Yarımada Yolculuğunda Eskimeyen Lezzetler” kitabını okuyucularla buluşturdu.
Antik Çağ’dan günümüze bölgede yaşamış uygarlıklara saygı duruşu niteliğinde olan eser; Yarımada yemek kültürünün tarihsel kökenleri, bölge mutfağının temel özellikleri, biyolojik çeşitliliği ve bölgeden doğan lezzetler olmak üzere dört ayrı bölümden oluşuyor. Germiyan ekmeğinden karasakız üzümüne kadar Yarımada’nın tüm gastronomik zenginliklerini detaylı bir şekilde ele alıyor. Bölgeye özgü otlar, çorbalar, zeytinyağlılar, mezeler ve tatlılar gibi birçok değerli lezzet ve bu lezzetleri yaratan uygarlıklar farklı yönleriyle anlatılıyor. Ayrıca Beril Ateş’in Çeşme tarihini özetleyen özel illüstrasyonu da kitaba ayrı bir renk katıyor.
“Yarımada Yolculuğunda Eskimeyen Lezzetler” kitabı, Çeşme Yarımadası insanlarının güçlü bağlarını ve uzun süreli birlikteliklerini vurguluyor. Uygarlıklar beşiği olan bu bölge, sadece doğası ve turistik cazibesi ile değil, aynı zamanda doğanın sunduklarını binlerce yıllık gelenekle birleştiren mutfağı ile de öne çıkıyor.