KAMP VE KARAVAN ROTALARI 6: KAŞ

Kamp ve Karavan Rotaları’nın 6. durağında Arnavut kaldırımlı dar sokakları, begonvillerle sarmalanmış evleri, şık restoranları, canlı müziğin eksik olmadığı gece hayatı ile bölgenin en hareketli tatil beldesi olan Kaş’tayız. Karşısında bir yay gibi uzanan Meis Adası, önünde masmavi sularıyla Akdeniz, etrafını çevreleyen Toros Dağları ile Kaş, misafirlerine görsel şölen sunar. Demre ve Finike’deki gibi kum plajlara, uzun sahillere sahip olmasa da özellikle işletmelerin kalitesi Kaş’ı ayrı bir yere taşımıştır. Sahip olduğu şık mekanlara, doğal güzelliklere outdoor aktivite ve dalış imkânları da eklenince Kaş’ın, bölgenin parlayan yıldızı olması çok doğaldır.

Antik kent Antiphellos’un üzerine kurulu olan Kaş merkezi, 1800’lü yılların sonuna doğru, Meis’te yaşayan Rum ailelerin kurdukları evler ile bir yerleşim merkezi hâline gelmiş; 80’li yıllara kadar da ulaşımı kolay olmayan küçük bir balıkçı kasabası görünümündeymiş. Günümüzde ise restoran ve konaklama yerlerinin yanı sıra birçok banka şubesi, market ve butik oteller barındıran küçük bir şehir görünümündedir. Her tarzdan kaliteli müzik çalan gece hayatı ile tüm mekânların iç içe olması da başka bir hava katar Kaş’a.

Limanın sağ tarafı antik tiyatroya ve marinaya, sol tarafı Küçük Çakıl Plajı’na ve daha da ilerisi harika bir koy olan Büyük Çakıl’a çıkar. Kaş’ın merkezine yakın olan kıyılar genelde kayalık olduğu için denize girilecek plajlar, koylar fazla yoktur. O yüzden daha çok kayalıkların üzerine konulmuş tahta iskelelerden ya da tekne turları ile yakın plajlara gidilerek denize girilmektedir. Bunların içinde Kaş’a en yakın olanı Limanağzı Koyu’dur. 3 kilometrelik sıkı bir yürüyüşle ya da tekne ile Limanağzı’na ulaşılabilir. Kaş ve etrafındaki koylar caretta caretta‘ların (deniz kaplumbağası) üreme ve yaşam alanı olduğundan, yüzerken ya da daldığınızda onlardan biriyle karşılaşmanız mümkündür.

Kaş merkeze araba ile 5 dakika uzaklıkta bulunan Çukurbağ Yarımadası da görülmesi gereken sakin yerlerden biridir. Yarımada konaklama açısından Kaş merkezden farklı bir tablo sergiler. Burada daha lüks, genelde havuzu ve özel plajı olan, bahçeli butik oteller yer alır. Bu otellerin arasında özellikle İnceboğaz Plajı gibi, karavancıların sezon dışında konaklayabileceği halk plajları da bulunur.

Son yılların popüler beldesi olan Kaş, komşu ilçelere kıyasla sahip olduğu glamping ve kamp tesislerinin güzelliği ile de komşularından birkaç adım öndedir. Güneydeki çoğu tatil beldesindeki tesisler yılın 3-4 ayı açıkken, Kaş’ın sezonu neredeyse hiç bitmez. Evden çalışan beyaz yakalıların Kaş’a taşınması ve uzun süreli konaklamaya gelen Rus turistlerin sayısının artmasıyla, mekânlar neredeyse tüm yıl açık hâle gelmiştir.

* Daha detaylı bilgiye Tefrika Yayınları’ndan çıkan Kamp ve Karavan Rotaları isimli kitaptan ulaşabilirsiniz.

Cevap Ver

Yorumunuzu giriniz
Adınızı giriniz