İŞTAH AÇICI BİR SEYAHAT ÇAĞRISI: HAYALİ YERLERDEN YEMEK TARİFLERİ

Alberto Manguel’in, daha önce Hayali Yerler Sözlüğü’nde anlattığı düşsel ülkelere doğru, okurlarını yeni bir yolculuğa çıkardığı kitabı Hayali Yerlerden Yemek Tarifleri, Lâle Akalın’ın çevirisiyle Yapı Kredi Yayınları’ndan çıktı.

Odysseia ve Binbir Gece Masalları’nın sihirli coğrafyalarından; Cervantes’in, Borges’in, Poe’nun, Tolkien’ın, J.K. Rowling’in ve daha pek çok yazarın dünyasından ilham alan sıra dışı ve leziz tariflerle dolu bu kitap, Manguel’in kitabın önsözünde yazdığı gibi “edebiyatın yalnızca ruhun gıdası olmadığını” hatırlatıyor bize. Babil Harf Çorbası ve Lotus Salatası’ndan Sebzeli Ütopya Yahnisi’ne, Dinoburger’den Fındıkkıran Kurabiyesi ve Güneş Nektarı’na; birbirinden ilginç yemekler, mezeler, tatlılar ve içeceklerle dolu bu rengârenk listeden dilediğiniz menüyü oluşturmak serbest.

Hayali Yerlerden Yemek Tarifleri, hem kitap hem de yemek meraklılarına, Alberto Manguel’in eğlenceli çizimleri eşliğinde iştah açıcı, karşı konulmaz bir seyahat çağrısı.

“Manguel’i okumak; bilge, kozmopolit bir dostla şehirde bir gezintiye çıkmaya ya da beraber telaşsız bir yemek yemeye benziyor.” – The Economist

Cevap Ver

Yorumunuzu giriniz
Adınızı giriniz