YERLİ MALI HAFTASI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Beykoz Kundura’nın Sümerbank’tan aldığı ilhamla bu yıl dördüncüsünü düzenlediği “Yerli Malı Haftası”, 13–14 Aralık tarihlerinde, üretim ve kültürel hafızayı bir araya getirerek katılımcılarını ağırlayacak.

Beykoz Kundura, “Yerli Malı Haftası” boyunca konserden tadım etkinliklerine, panelden yetişkin ve çocuk atölyelerine, sergi turlarından yerli sinemamız Yeşilçam film kültüründen klasik film gösterimlerine uzanan zengin bir program sunuyor. Üretim odaklı bir programı odağına alan etkinliklerde katılımcılar, farklı alanlarda gerçekleştirilen atölye programlarına katılarak yaratıcı üretim becerilerini geliştirme ve farklı gastronomi kültürlerine dair bilgilerini de pekiştirme fırsatı bulacak.

Bu yıl Türkiye’nin farklı bölgelerinden üreticileri bir araya getiren özel bir Yerli Malı Pazarı da kurulacak. Doğal, özgün ve yerli üretimin en nitelikli örneklerini bir arada sunacak pazar, ziyaretçilere üreticilerle doğrudan iletişim kurabilecekleri ve ürünlerin hikâyelerini yerinden dinleyebilecekleri bir deneyim alanı yaratmaya hazırlanıyor.

Ülke çapında ulusal ekonomi kavramı farkındalığının geliştirilmesi amacıyla 1946 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Belirli Gün ve Haftalar Çizelgesi”ne alınarak, 12–18 Aralık tarihleri arasında “Yerli Malı Haftası”, 1983 yılından itibaren de “Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası” adıyla kutlanan etkinlik, katılımcılarını üretim kültürümüzü ve yerli kaynaklarımızı hatırlamaya çağırıyor.

Cevap Ver

Yorumunuzu giriniz
Adınızı giriniz