4. RİZE GASTRONOMİ GÜNLERİ BAŞLIYOR

Rize’nin, Karadeniz ile Kaçkar Dağları arasındaki eşsiz coğrafyasında şekillenen mutfak kültürü, 11-13 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 4. Rize Gastronomi Günleri ile gastronomi meraklılarıyla buluşuyor.

Rize’nin geleneksel tariflerinin ve yöresel lezzetlerinin keşfedileceği etkinlik, bölgenin gastronomi hazinesini yerel ve uluslararası sahnede tanıtmayı amaçlıyor. Rize Çay Çarşısı yanında kurulacak festival alanında gerçekleşecek 4. Rize Gastronomi Günleri, bu yıl yalnızca merkezi değil, Rize’nin 11 ilçesini kapsayacak. İlçelere özgü yemekler ve eşsiz malzemelerin yer alacağı tadım stantları, panel ve şef sunumlarıyla festival ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunulacak.

Gastronomi dünyasının ünlü isimleri de etkinlikte sahne alacak. Şef Cüneyt Asan, Asuman Kerkez ve İdilika gibi tanınmış şefler, Rize’nin mutfak kültürünü yansıtan özel lezzetleri tanıtarak katılımcılara unutulmaz bir gastronomi deneyimi yaşatacak. İyidere’den Pileki Taşında Pişen Mısır Ekmeği, Çamlıhemşin’den Isırgan Çorbası, Fındıklı’dan Süt Helvası ve Pazar’a özgü Muhlama gibi bölgenin farklı lezzetleri sahnede tanıtılacak.

Rize’nin coğrafi işaretli ürünleri ve işaret almaya aday 100’den fazla yerel ürünü, festival boyunca katılımcılarla buluşturulacak. Coğrafi işaretli Rize Çayı, Rize Kavurması, Rize Simidi, Rize Baston Ekmeği, Enişte Lokumu, Rize Muhlaması, Pepeçura, Rize Etli Karalahana Sarması, Çayeli Koloti Peyniri, Çayeli Kuru Fasulye, Anzer Balı, Ayder Balı ve Derepazarı Pidesi gibi yöresel lezzetler ön plana çıkacak. İyidere’den Çayeli’ne kadar uzanan farklı yörelerden geleneksel yemekler, yerel malzemelerle sahnede hazırlanarak tanıtılacak.

Etkinlik, sadece lezzetleri tanıtmakla kalmayıp, yerel mutfak kültürünün sürdürülebilirliğini de merkezine alacak. Bu kapsamda düzenlenecek panellerde, yerel çiftçiler ile sürdürülebilir tarım, turizm ve gastronomi üzerine konuşulacak. Rize Lokantaları, Çay Turizmi ve Rize’de Balık Yetiştiriciliği gibi konular da ele alınacak.

4. Rize Gastronomi Günleri; yerel tatların, kültürel mirasın ve sürdürülebilirliğin buluştuğu bir etkinlik olarak gastronomi tutkunlarına unutulmaz bir deneyim yaşatacak.

Cevap Ver

Yorumunuzu giriniz
Adınızı giriniz