Refika Birgül ve Burak Arpak’ın hazırladığı, Türk mutfağının formülünü veren, farklı tekniklerin temelini öykü ve anekdotlarla aktaran “Miras: Türk Mutfağı Teknikleri-1” kitabı, İş Bankası Kültür Yayınları etiketiyle raflarda yerini aldı.

Kitap, Türk mutfağını tarif veya tarih üzerinden değil, ilk kez teknikler üzerinden ele alarak, yemek yapmanın temel prensiplerini ve yöntemlerini detaylı şekilde açıklıyor. Türk mutfağına özgü kesim teknikleri ve terminolojiden (jülyen, masedon yerine kibrit çöpü, tavla zarı, elma dilimi gibi) bu topraklara özgü ama evrensel olarak anlaşılabilir bir mutfak dili oluşturuyor. Bugüne kadar verilmiş milyonlarca köfte tarifi varken, tüm köfteleri köfte yapan özelliklerin anlatımını yapan, formülünü veren kitapta yine en sevilen ve aratılan tariflerin en iyi hâlleri mevcut.
Yemeklerin yapım aşamalarını fotoğraflarla gösteren, QR koduyla videolarına da erişilebilen Türk Mutfağı Teknikleri-1, doğru bıçak seçimi ve kullanımından hangi yemeğin nasıl bir tencerede pişirilmesi gerektiğine kadar pek çok bilgi içeriyor. Kitap bu özelliğiyle amatörler kadar aşçı adaylarının da faydalanacağı bir içeriğe sahip olma özelliğini taşıyor.
Miras: Türk Mutfağı Teknikleri-1, Türk mutfağındaki zengin teknik çeşitliliğini ve bu tekniklerle hazırlanan tarifleri gözler önüne seren bir başlangıç niteliği taşıyor. Türk mutfak kültürünün derinliği ile farklı yönlerinin, serinin yeni kitaplarıyla da kayıt altına alınması ve gelecek nesillere aktarılması planlanıyor.