Çocuk atölyelerinden polisiye ve korku edebiyatına, yazı atölyelerinden rehber eşliğinde gezi turlarına ve daha birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak olan Beyoğlu Kültür Yolu – Edebiyat Buluşmaları, 4–8 Kasım tarihleri arasında yazarları ve edebiyatseverleri bir araya getirecek.
Beyoğlu Kültür Yolu – Edebiyat Buluşmaları kapsamında Defne Suman, Liz Behmoaras, Hakan Akdoğan, Ece Erdoğuş Levi, Mehmet Güreli, Sami Dündar, Özlem Ertan ve Aslı Tunç hem okurlarıyla buluşacak hem de Beyoğlu’na farklı bakış açılarıyla yaklaşarak Beyoğlu apartmanlarını, edebiyatımızda Beyoğlu’nun yerini, Beyoğlu’nda çocuk olmayı konuşacak.
Beyoğlu’nun tarihi ve kültürel yapısını edebiyat ile harmanlayan bu buluşmalar yediden yetmişe tüm edebiyatseverlerin merakla katılabileceği etkinliklerden oluşacak. Pek çok roman, şiir ve öyküde yer alan Beyoğlu’nu edebiyat buluşmaları boyunca daha çok tanıyacağız.
Edebiyatseverlere kapısı her zaman açık olan İstiklal Millet Kütüphanesi, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla ve Beyoğlu Belediyesi desteğiyle gerçekleşecek olan edebiyat buluşmalarına ev sahipliği yapacak.
Katılımın ücretsiz olduğu Beyoğlu Kültür Yolu – Edebiyat Buluşmaları etkinlikleri için kişi sayısı sınırlı olup, rezervasyon ve detaylı bilgi için info@itef.com.tr adresine mail atabilirsiniz.
Beyoğlu Kültür Yolu Edebiyat Buluşmaları Etkinlik Programı
Tarih: 4 Kasım 2021, Perşembe
Saat: 18:30 – 20:00
Program: Silinmeyen Anılar – Edebiyat ve Beyoğlu Apartmanları
Yaz Sıcağı, Emanet Zaman, Kahvaltı Sofrası romanlarının yazarı Defne Suman, 4 Kasım Perşembe günü Kalem Telif Hakları Ajansı’nın kurucusu Nermin Mollaoğlu moderatörlüğünde “Silinmeyen Anılar” teması altında geçmişin izlerini günümüze taşıyan Beyoğlu’nun tarihi apartmanları ve edebiyat üzerine konuşacak.
Yazar: Defne Suman
Moderatör: Nermin Mollaoğlu
Tarih: 5 Kasım 2021, Cuma
Saat: 18:30 – 20:00 Aşkımız Beyoğlu: Suat Derviş’in Anıları
Program: Aşkımız Beyoğlu: Suat Derviş’in Anıları
5 Kasım Cuma günü Suat Derviş: Efsane Bir Kadın ve Dönemi kitabının yazarı Liz Behmoaras, moderatör Nermin Mollaoğlu ile Aşkımız Beyoğlu teması altında yazar ve Cumhuriyet’in ilk yıllarının en önemli kadın gazetecilerinden biri olan Suat Derviş’in hayatı ve anıları üzerine sohbet ederek bizleri geçmiş yıllara götürecekler.
Yazar: Liz Behmoaras
Moderatör: Nermin Mollaoğlu
Tarih: 6 Kasım 2021, Cumartesi
Saat: 10:30 – 12:00 1. Bölüm – 13:00 – 14:30 2. Bölüm
Program: Şehir İçin Yazmak, Şehri Yazmak – Edebiyat Atölyesi
Nü Peride adlı romanıyla Yusuf Nadi Edebiyat Ödülü’nü kazanan yazar Hakan Akdoğan ile 6 Kasım Cumartesi günü iki bölümden oluşacak bir yazı atölyesi gerçekleştirilecek. Hakan Akdoğan bu atölyede, yazar adayları ve edebiyatseverlere şehir için yazmayı ve şehri yazmayı anlatacak.
Yazar: Hakan Akdoğan
Tarih: 6 Kasım 2021, Cumartesi
Saat: 15:00 – 17:00
Program: Beyoğlu’nda Çocuk Olmak, Çocuk Edebiyat Atölyesi
Masal’ın İstanbul Maceraları: Beyoğlu adlı çocuk kitabıyla genç okurları Beyoğlu’nun sokaklarında eğlenceli bir yolculuğa çıkaran yazar Ece Erdoğuş Levi ile Beyoğlu’nda çocuk olmak üzerine konuşacağımız Çocuk Edebiyatı Atölyesi 6 Kasım Cumartesi günü gerçekleşecek.
Yazar: Ece Erdoğuş Levi
Tarih: 7 Kasım 2021, Pazar
Saat: 17:00 – 19:00
Program: Alacakaranlıkta Beyoğlu: Edebiyatımızda Fantastik, Korku, Polisiye
Beyoğlu şimdiye kadar korku ve polisiye türünde romana ev sahipliği yaptı, fantastik romanların sahnesi oldu. 7 Kasım Pazar günü Mehmet Güreli, Sami Dündar ve Özlem Ertan edebiyatımızda fantastik, korku ve polisiye türleri hakkında konuşmak üzere bir araya gelecek.
Konuşmacılar: Mehmet Güreli, Sami Dündar, Özlem Ertan
Tarih: 7 Kasım 2021, Pazar
Saat: 20:00 – 21:30
Program: Alacakaranlıkta Beyoğlu: Edebiyat Turu
Günün ilerleyen saatlerinde “Alacakaranlıkta Beyoğlu” teması altında, Sami Dündar ve Özlem Ertan ile Beyoğlu sokaklarında dolaşacağız ve romanlara mekan olmuş Beyoğlu’nda edebiyatın izinde gezeceğiz.
Gezi rehberi yazarları: Sami Dündar, Özlem Ertan
Tarih: 8 Kasım 2021, Pazartesi
Saat: 18:30 – 20:00
Program: Edebiyatımızda Beyoğlu
Programın son gününde Belalı Bir Sevgilidir Ardımda Bıraktığım Şehir ve Hayatın Fon Müziği kitaplarının yazarı ve Epsilon Yayınevi, Yayın Yönetmeni Aslı Tunç, moderatör Nermin Mollaoğlu ile Beyoğlu’nun edebiyattaki yeri ve önemi üzerine sohbet ederek, edebiyatımıza Beyoğlu semtinden bakacağımız bir söyleşi gerçekleştirecekler.
Yazar: Aslı Tunç
Moderatör: Nermin Mollaoğlu